8 september 2011

Uppgift 2: Artikulation

Sol LeWitt

1. Utgå ifrån din 3D-modell från i tisdags. Så här dags ska den vara en solid volym i Rhino.
2. Bearbeta din modell i Rhino genom extrahera information från den genom olika verktyg och vid olika parametrar. Använd tex kommando: CONTOUR. Variera de mest grundläggande variabler: riktning(x,y,z + gradantal), avstånd mellan konturerna/sektionerna. Testa även MESH OUTLINE. Testa med en solid volym och med bara sektionerna. Et cetera.
3. Principen är: testa mycket. Små variationer innebär stora skillnader i den faktiska utskriften. Gör åtminstone 18 test.
4. Arbeta med både Rhino och Illustrator öppna. Exportera resultaten till Illustrator för att där förädla dem. Testa olika linjetjocklekar. Använd bara linjer, inga färger. A
5. Inställningar: lås en viewport och använd samma vy i varje test. Behåll storleken rakt igenom, variera inte objektet mellan de olika testen.
6. Välj ut en variant du är särskilt nöjd med, använd mall 2.2 och gör den störra. Justera linjetjocklekar och andra parametrar för att förbättra.

Inlämning: uppladdat/kopierat till k:/ senast måndag 12:e september 20:00
Format: PDF sidor enl. mall
Filnamn: som uppgift 1 (se nedan för exakt hur)
Antal: minimum 2 sidor av mall 2.1 och 1 sida av mall 2.2
Program: Rhino 4.0 + Illustrator CS
Information om mall: Format - 297 x 297 mm. Typsnitt: Arial. Filnamn: MALL_UPPGIFT 2_1.ai + MALL_UPPGIFT 2_2.ai.
Version: Adobe Illustrator CS2
................................................................
UPPDATERING: Du ska alltså göra totalt 3 sidor. 2 sidor med 9 variationer var av axonometrin samt en sida med endast en (stor) axo. Vi har kikat lite på några av er som redan har laddat upp. Några har missat två sidor, någon har gjort den andra sidan exakt som den första, men ändrat linjetjocklekarna. Passa på och revidera nu med samma, annars blir vid slutinlämningen.

2 kommentarer:

  1. Angående uppdateringen: är det bättre att göra flera variationer med t.ex. flera Contour med olika mellanrum eller flera på olika ledder än att ändra karaktär på linjerna i Illustrator? Känns lite tradigt att göra samma saker om och om igen fast med olika variation (18 olika exempel är för många om man vill slippa upprepningar). Men du kanske föredrar upprepningar i Rhino än Illustrator. Jag uppfattade det som att det här var en övning i både Rhino och Illustrator.

    SvaraRadera
  2. Det är bättre att göra fler varianter med contour skulle jag säga. Kolla på Sol Lewitt. Betrakta ritningen som en bild, en illustration. Det är en undersökning, och visst, 18 varianter kan kännas lite tradigt. Det är bättre att testa olika variationer nu än i sista minuten till en slutinlämning.

    SvaraRadera